Stenhugger Kriegbaum

– et familiefirma

I januar 1987 købte Frede Kriegbaum, det daværende Stenhugger Svend Priess. Nogle år forinden havde Frede arbejdet hos en Stenhugger i Holstebro, og da muligheden for at blive selvstændig, i et i forvejen etableret firma, bød sig slog Frede og hans kone Nanna til. De flyttede fra Holstebro til Randers i starten af år 1987 og med sig havde de deres søn Jesper på tre år. Som tiden gik, fik firmaet mere og mere at se til og i takt med efterspørgslen blev det da også nødvendigt at opkøbe det omkringliggende jord, for at kunne bygge ud.

Jesper startede på sin uddannelse som stenhugger i år 2001 og fik en læreplads i Silkeborg. Han blev færdigudlært i år 2005 og hans flotte svendestykke står i dag på adressen. Han kom, efter endt uddannelse, tilbage for at arbejde sammen med sine forældre.

I foråret 2013 begyndte Malene, Jespers kone at arbejde sammen med Nanna, Frede og Jesper. Malene er uddannet sygeplejerske og varetager nu opgaverne med at sælge og alt på kontoret.

Sammen har Malene og Jesper sønnen Frederik. Frederik er ofte med på arbejde og nyder at være med sin far rundt på kirkegårdene.

I januar 2017 var det endelige generationsskifte på plads og Jesper overtog firmaet. Roligt og sikkert, alle generationerne samlet, fortsætter vi med at drive firmaet med nøgleordene: Tryghed, nærvær, professionalisme, håndværk, personlighed og ægte.

Hos Stenhugger Kriegbaum kan man også møde vores lærling Silke. Silkes opgaver er alle stenhuggeropgaverne. Silke er på værkstedet og med på kirkegårdene.