Gravsten og mindesten

Stort udvalg af sten og skrifttyper

Specialdesign af unikke gravsten

Medlem af Dansk Byggeri og Stenhuggerlauget

Gravsten og mindesten

Se eksempler herunder

Gravsten og mindesten til gravsteder

​Hos Stenhugger Kriegbaum ApS har vi stor ekspertise med gravsten, begravelsessten og mindesten, som vi leverer på kirkegårde og begravelsespladser i blandt andet Randers, Aarhus og Ebeltoft. Vi benytter især granit og gnejs, fordi det er det mest velegnede materiale til gravsten og mindesten i vores nordiske klima. Vi tilbyder desuden både polerede gravsten samt gravsten i natursten.

Mindesten i natursten eller polerede gravsten

Granit og gnejs modstår frost og barskt vejr, hvorved det kan fremstå med samme polerede eller jetbrændte ydre i årtier.

Ru natursten er alligevel et alternativ. Ru natursten kommer fra de nordiske fjelde, men er bragt hertil i forbindelse med den sidste istid. De findes blandt andet i danske grusgrave og kræver blot en lettere forarbejdning, hvorpå de kan bruges som gravsten og mindesten.

Natursten der bruges til gravsten kan både være en forarbejdet sten, der er helt ru og naturlig i formen, men det kan også være en typisk sten fra en grusgrav.

Vi tilbyder også polerede gravsten, der også betegnes som glatte sten. En poleret gravsten kan fremstå mere elegant sammenlignet med en helt rå natursten, men afhænger af, hvad der passer til det pågældende gravsted.

Hvad koster gravsten?

Se galleriet herunder, hvor priser på de pågældende gravsten/mindesten kan ses i hjørnet af de forskellige gravstene. Nedenstående sten til gravsteder, er eksempler på vores udvalg og det kan ikke garanteres at alle de viste sten er tilgængelige i stenhuggeriet, men har du specifikke ønsker, kan vi naturligvis lave en aftale og udarbejde en gravsten, som du ønsker. 

Nogle af de billigste gravsten ligger på priser omkring 4-5000 kr. og strækker sig op over 20.000 kr for de mere eksklusive polerede gravsten. ​

Du er naturligvis også velkommen til at kigge forbi stenhuggeriet og se det store udvalg af gravsten på pladsen. Find vej til os her.

IMG_5198

​Efterskrifter på begravelsessten

Gravsten og begravelsessten kan være en historiefortælling, der skaber mening for vores efterkommere. 80’erne og 90’erne var præget af, at mange valgte en ukendt grav eller en fællesgrav. 

Det var også populært med mindesten, hvor der var ganske få oplysninger. Det har ændret sig, da vi ikke vil være den historieløse generation, men gerne vil stå ved, hvad vi har bedrevet i livet, og hvor vi har gjort en forskel.

Derfor har mange moderne gravsten og begravelsessten efterskrifter, personlige symboler eller anden dekoration. Det kan også være et porcelænsfoto. Efterskriften bør betyde noget for de efterladte, og man kan vælge en af de hyppigt anvendte tekster, eller man kan tilføje sin personlige kommentar til mindestenen.

En efterskrift som “Sov sødt lille Tobias” eller “Tak for alt kære mor” er måske en kærlighedserklæring, der bliver ved med at være meningsfuld, når man besøger gravstedet. Det er med andre ord vigtigt, at teksten giver gode minder, for det er minderne, der skal bevares.

Kontakt os og få en snak om dine ønsker

Kontakt Stenhugger Kriegbaum på telefon 86 42 23 10 eller e-mail stenhuggerkriegbaum@gmail.com for flere oplysninger om rå eller polerede gravsten og mindesten på gravsteder og kirkegårde.

Se galleriet herunder, bliv inspireret af de flotte mindesten og find en gravsten der passer til dine behov og ønsker, samt prisleje. 

IMG_5152