​Natursten til gravsteder og haver

​Hos Stenhugger Kriegbaum ApS tilbyder vi ru natursten til haver og gravsteder. Ru natursten kan benyttes som en mindesten på kirkegårde og gravpladser, og de kan benyttes som forskellige former for pynt i haver. Vores kunder bor især omkring Randers, Aarhus og Ebeltoft.

Rustikke sten og sprængstykker fra istiden

I forbindelse med den sidste istid blev ru natursten bragt til Danmark fra de nordiske fjelde. Det findes typisk i de danske grusgrave og kræver blot en lettere forarbejdning. Der kan være tale om et sprængstykke, der også kan forblive rå og ubehandlet.

Som urnesten er et sprængstykke ikke så godt egnet, da det ofte ikke passer til målene der er på et urnegravsted. Og oftest har et sprængstykke ikke en god flade til at kunne skrive eller sætte bogstaver på. Dog er dansk natursten stadig en ofte benyttet mulighed ved gravsteder, da flade natursten (bearbejdede sten) har et mere afdæmpet udseende.

Få et afdæmpet look med rustikke natursten

Fordelen ved ru natursten til et gravsted er, at stenen ikke springer i øjnene, men ser mere naturlig ud. Det kan samtidig afspejle afdødes personlighed. Mange kan godt synes at blankpolerede gravsten er for opstillede til et gravsted, og vil gerne have et mere rustikt udseende.

Natursten til haven og pynt

Det rustikke udtryk som natursten har, egner sig også som pynt i haven. Vi har derfor også et stort udvalg af flotte pyntesten og udsmykningssten. Natursten til haven og gårdspladsen er ofte i granitsten. 

Vores sten kommer i mange størrelser og har vi ikke lige den størrelse, som du skal bruge, bestiller vi gerne en natursten hjem, der passer til lige nøjagtigt dit behov.

Afhængig af hvor du er henne i landet, og hvor stor din ønskede sten er, kan jeg levere den til din adresse, mod et leveringsgebyr. Prisen på natursten er også meget varierende, da det kommer an på mængden af arbejde, samt størrelse på stenen og eventuelt ekstra materialer. Se eksempler på natusten som pyntesten.

Vi tilbyder desuden god rådgivning omkring valg af sten og udformning – resten er op til fantasien.

Vi vejleder dig i at vælge den rette sten

Der er forskellige ting, som man skal være opmærksom på i forhold til valg af sten og skrifttype, men vi giver råd og vejledning. Vi vejleder om vedligehold og rengøring af natursten. Vi har i det hele taget en tæt dialog med dig, så du får en sten, der passer til formålet, og som du bliver glad for.

Kontakt os gerne for at få forslag og priser

Du kan se et udvalg af vores sten og eksempler på priser på natursten, i galleriet her på siden, men vi tager forbehold for udsolgte sten.

Kontakt os på telefon 86 42 23 10, hvis du vil høre mere om natursten, eller hvis du ønsker forslag og priser. Du kan også skrive til os på stenhuggerkriegbaum@gmail.com.​ Du er naturligvis også altid velkommen til at komme forbi og se det store udvalg af natursten på Dronningborg Boulevard i Randers.

Eksempler på Gravsten