​Specielle sten​

​Mindesten for De tyske kolonister der alle blev i Danmark

I efteråret 2016 blev vi sat på en spændende opgave af foreningen: Kartoffeltyskerne. Vi blev, som sagt, bedt om at lave et mindesmærke hvorpå alle navnene stop på de tyske kolonister der valgte at blive i Danmark. Opgaven blev mødt med en vis stolthed, da vores familie selv stammer fra Kartoffeltyskerne – Kriegbaum slægten.

Specielle sten​

Det tog noget tid at finde den rette sten, en sten i denne størrelse er ikke altid nem at finde så den kan opfylde alle krav. Men stenen blev hentet hjem fra Halmstad bruddet i Sverige, og vi kunne nu begynde at arbejde på opsætningen af navne osv.
Efter mange samtaler med medlemmer af foreningen Kartoffeltyskerne blev der til sidst startet på at arbejde på stenen. Vi alle her hos Stenhugger Kriegbaum arbejde med på stenen, og vi er alle stolte og glade for at en sådan opgave blev betroet og holdt inde i slægten af Kartoffeltyskere.

Vi har forsøgt at samle nogle billeder af processen med stenen – så her kan I se hvordan det hele foregik fra stenen kom hjem til den blev leveret ved Grønhøj Kro ved Kartoffeltysker museet.​​

Eksempler på Specielle sten